paŽnja
OVE PIHTIJE SE OBAVEZNO JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Samo pravi VERNICI znaju kako da ih spreme SAVRŠENO, TAJNA JE U...
Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.
Pihtije su obavezne za Bogojavljenje na vašem stolu, a samo pravi vernici znaju da ih spreme.
U nastavku otkrivamo i kako.
Sastojci
3 suve i 3 sveže svinjske nogice
2 para svinjskih ušiju
3 svinjska repa
1 svinjska kolenica
1 teleća noga
biber u zrnu
so
4 glavice belog luka
Priprema
Očistite dobro sve sastojke pa ih stavite u veću šerpu. Posolite i pobiberite pa sipajte litar vode. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 5 sati. Skupljajte masnoću i penu koja će se nakupiti po površini. Kada meso bude samo otpadalo, znaćete da su pihtije kuvane. Sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite smesu kroz sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Onda te komade rasporedite po dubljim tanjirima, preko njih naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći da se dobro ohlade. Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.
(Espreso/Alo/Ivana Pavlović/prenela P.V.)