Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

paŽnja

OVE PIHTIJE SE OBAVEZNO JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Samo pravi VERNICI znaju kako da ih spreme SAVRŠENO, TAJNA JE U...

Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.

Objavljeno: 17.01.2024. 12:14h

Pihtije su obavezne za Bogojavljenje na vašem stolu, a samo pravi vernici znaju da ih spreme.

U nastavku otkrivamo i kako.

Sastojci

3 suve i 3 sveže svinjske nogice

2 para svinjskih ušiju

3 svinjska repa

1 svinjska kolenica

1 teleća noga

biber u zrnu

so

4 glavice belog luka

Priprema

foto: Youtube printscreen Brzo Lako Ukusno

Očistite dobro sve sastojke pa ih stavite u veću šerpu. Posolite i pobiberite pa sipajte litar vode. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 5 sati. Skupljajte masnoću i penu koja će se nakupiti po površini. Kada meso bude samo otpadalo, znaćete da su pihtije kuvane. Sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite smesu kroz sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Onda te komade rasporedite po dubljim tanjirima, preko njih naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći da se dobro ohlade. Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.

(Espreso/Alo/Ivana Pavlović/prenela P.V.)