uh, kakvi su!
GLAVNA KUVARICA OTKRILA CAKU ZA SAVRŠENO SOČNE I HRSKAVE KROMPIRE IZ RERNE: Od sada ćete ih samo OVAKO praviti
Kuvanje bez dodavanja ulja postalo je popularnije nego ikad, a recepti za pripremu hrane na ovaj način postaju sve traženiji za porodične obroke kod kuće
Pečenje bez dodataka ulja ili masti omogućava brže pripremanje hrane, čime se štedi i na računima za energiju. Šefica kuhinje Lu Robi, koja voli da deli savete o pripremi obroka za poneti, dezerte i jestive poklone, otkrila je fantastičan kulinarski trik.
Njena tajna za savršene krompiriće pečene u rerni izazvala je pravu pometnju na društvenim mrežama. Lou otkriva:
- Dakle, dodajemo malo vode da bismo stvorili paru. Ovo im pomaže da se brže ispeku, a da ne isuše. Voda bi trebalo da ispari tokom vremena. Kako biste napravili ove savršene krompiriće, Lu preporučuje da operete 650g krompira i isečete ih na kriške. Zatim ih premažete uljem i začinite sa jednom do dve kašičice aleve paprike, kao i solju i biberom.
- Iseckajte krompiriće i stavite ih u posudu za mešanje. Dodajte malo ulja i začinite solju, pa ih promešajte da se premažu. Stavite ih u tepsiju zajedno sa 40 mililitara vode. Podesite rernu na 200 C i pecite 12 minuta. Zatim ih "promućkajte", poprskajte sa još malo vode i dodajte alevu papriku, kao i još malo soli i bibera. Ponovo pecite na 200 C još 12.5 minuta.
Domaćice su se oduševile ovim receptom jer su krompirići hrskavi spolja, a mekani iznutra. Ne zahtevaju puno vremena oko pripreme, a odličan su dodatak mesu ili drugoj hrani.
BONUS VIDEO
(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)