recept
RECEPT ZA OVU PITU BEZ KORA STAR JE DECENIJAMA: Za MERU uzmite sve po DVA PUTA, rezultat će vas ODUVATI (FOTO)
Ovu ukusnu pitu možete pripremiti u vašoj kuhinji za manje od sat vremena. Toliko je ukusna da ćete je stalno pripremati.
Pita bez kora se priprema na brz i jednostavan način evo šta vam je sve potrebno
Potrebno je:
- 2 veća krompira
- 2 jaja krupnija
- 2 čena belog luka
- 2 kašike jogurta
- 1 kašike ulja
- 2 pune kašike griza
- 1/2 praska za pecivo
- malo soli i ml bibera
- 5o gr rendanog kačakavalja
- po želji malo sira
Priprema:
Izrendati krompir pa ga staviti u hladnu vodu. Umutiti jaja dodati griz sa praškom za pecivo, dodati jogurt i ulje. Ocediti i isprati još jednom krompir, dodati soli, ml bibera iseckan beli luk i po želji malo sira .
Sipati jaja u krompir pa izmešati. Pleh obložiti pek papirom pa ga premazati uljem.
Sipati u pleh pola krompira pa rasporediti rendan kačkavalj izravnati i dodati drugi deo krompira.
Posuti obilno susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta da dobro porumeni.
Servirati toplo. Fantazija!
BONUS VIDEO:
(Espreso I.O.)