RECEPT
PILAV SRBI TAMANE, A SA OVIM ZAČINOM VOLEĆETE GA JOŠ VIŠE: Evo u čemu je CAKA neverovatno dobrog UKUSA
Pilav sa povrćem sadrži sve sastojke na koje smo inače navikli uz dodatak karija, što ga čini još ukusnijim
Kari pilav sa povrćem se brzo priprema, a pirinač, povrće i kari se prokuvaju u pilećem bujonu pa budu meki. Možda će vam biti interesantan i posni piliva sa ribom. Nije vam potrebno pet činija za pripremu kari pilava, a jednostavan je i kada su sastojci u pitanju.
Pilav ponkad može biti suv, ali s obzirom da se ovaj prokuva u bujonu, trebalo bi da bude nešto sočniji. Evo kako se pravi kari pilav sa povrćem!
Sastojci:
1 kašičica ulja
1 mali luk, iseckan
2 pileća filea ili 2 bataka
2 kašičice kari paste
40 g basmati pirinča
80 g pilećeg bujona
130 g smrznutog mešanog povrća
60 g smrznutog spanaća
Recept za kari pilav:
Ispržite piletinu, kari i pirinač:
Za karipilav sa povrćem zagrejte ulje u tiganju, pa pržite luk 5-6 minuta dok ne omekša. Dodajte filete piletine, pržite još par minuta da dobiju boju, a zatim umešajte kari pastu i pirinač. Pržite još min.
Sipajte bujon i pustite da se filet krčka u njemu:
Sipajte pileći bujon i stavite veće komade smrznutog povrća. Pustite da provri, smanjite vatru, a zatim pokrijte posudu poklopcem. Kuvajte 10 minuta, a zatim umešajte preostalo povrće. Pospite spanaćem, poklopite, pa kuvajte još 10 minuta dok se sav bujon ne upije i pirinač ne omekša. Sve dobro promešajte, začinite po ukusu, i servirajte. Uživajte u kari pilavu sa povrćem!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)