RECEPT
NAPRAVITE UKUSNU ROZEN TORTU ZA SVETOG JOVANA KOJU ĆE GOSTI TAMANITI: Ukusno predjelo koje će prvo NESTATI SA STOLA
Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba
Kada se spomene torta, većina od nas pomisli na slatke, bogate kreacije sa čokoladom ili šlagom i voćem. Ali, zaboravite na slatkiše na trenutak i zamislite tortu koja je pravo iznenađenje za vaše goste - tortu koja je slana, a ne slatka. Slana Rozen torta nije samo obrok, već pravo kulinarsko čudo koje će vaše goste ostaviti bez teksta.
Ova slana torta, s rozen korama koje se savršeno stapaju sa bogatim nadevima, pruža jedinstveni užitak koji će biti vrhunac svake prilike. Slojevi sučeljavaju različite teksture i ukuse, od suptilno slatkastih do intenzivno pikantnih, nudeći kompleksnu paletu koja zadovoljava i najistančanije ukuse. Izuzetno je popularna na proslavama, rođendanima, ali i kao raskošan nedeljni ručak koji okuplja porodicu oko stola.
Ovaj recept je samo smernica koja vam dozvoljava da eksperimentišete s različitim vrstama sira, suhomesnatim delikatesima i ukiseljenim povrćem.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
1 pakovanje slanih rozen kora (može i oblande ako volite da bude mekše)
600 g šunke tanko sečene
700 ml kisele pavlake
150 ml majoneza
400 g sitnog sira
200 g kiselih krastavčića
5 kašika ajvara
1 kašičica soli
250 g rendanog kačkavalja
Priprema:
1. Umutite pavlaku,majonez i sir te didahte so.
2. Od te smese odvojte po 4 kašike u dve činije - u jednu ubacite ajvar, u drugu narendane krastavčiće.
3. Prvu koru premažite sa 4 kašike smese s pavlakom. Preko ređajte red šunke, pa opet ide pavlaka.
4. Drugu koru premažite filom od kiselih krastavaca.
5. Treća se filuje premazom od ajvara.
6. Ponovite postupak: fil s pavlakom, šunka, fil s krastavčićima, fil s ajvarom.
7. Zadnju koru namažit filom od pavlake i bogato narendajte kačkavalj preko cele torte.
8. Dobro ohladite u frižideru (najbolje preko noći) i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)