uuh, kakav ukus!
SOČNA SVINJETINA IZ RERNE NAJBOLJA ZA SLAVSKU TRPEZU: Ručak za manje od 2000 dinara zasitiće sve goste - (RECEPT)
Za manje od 2.000 dinara napravite pečeno svinjsko meso koje se služi sa aromatičnim paradajz sosom
Ako želite da napravite ukusan ručak ili za slavu da spremite malo drugačije svinjsko meso, naš predlog je ovaj recept. Ovo meso je odlično kao glavno jelo za slavu, a kako se približava Sveti Jovan, ovako pripremljeno meso je savršen predlog.
Sastojci:
- 1,8 kg svinjskog vrata
- 1 kašika ljutog sosa
- 1 kašika kečapa
- 100 ml soja sosa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike sirćeta
- 6 čenova belog luka
Za sos:
- 450 ml paradajz sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice mlevenog bosiljka
- 1/3 kašičice tucane paprike
- 1 kašika sirćeta
- 3 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Recept za pečeno svinjsko meso:
Korak 1
Napravite marinadu
U posudi pomešajte ljuti sos, kečap, sojin sos, ulje, sirće i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite.
Korak 2
Pripremite meso
Svinjsko meso isecite na krupne kocke, pa poređajte u šerpu. Prelijte marinadom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Poklopite i marinirajte celu noć u frižideru.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)