Ilustracija, Foto: printscreen/youtube/Bokina kuhinja

OBAVEZNO PROBAJTE

TRADICIONALNI SUTLIJAŠ PO RECEPTU IZ STAROG KUVARA: Poslastica koja se jede DECENIJAMA i nikad da dosadi - savršeno

Priuštite sebi doručak ili desert koji podseća na detinjstvo - savršeno kremasti sutlijaš

Objavljeno: 14.01.2024. 09:32h

Recept smo pronašli u kuvaru staroj skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!

Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. piše Miss7.

foto: printscreen/youtube/Bokina kuhinja

Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...

Sastojci:

100 g pirinča

750 ml mleka

4 kašike šećera

prstohvat slane vode

Priprema: Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ga ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Probajte i tradicionalne krofne!

Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.

Bonus video

(Espreso/najzena/Ana Klikovac/prenela T.M.)