uuuh, kakav ukus
NAJHRSKAVIJE BAVARSKO PEČENJE ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Čist HEDONIZAM na ovalu - recept pravih profesionalaca
Uz ovakav način pripreme svinjetine nema greške, korica nikad hrskavija, a meso čista desetka
Praznici su i dalje u toku, s toga vam donosimo savršen recept za najukusnije praseće pečenje iz rerne.
Bavarska plećka je pravi gurmanluk i fantazija za sva čula. Uživajte u pripremi i dobrom ručku!
Sastojci:
- 1,5 kg svinjetine od plećke
- 10 karanfilića
- 2 vršne kašičice soli
- 500 ml piva
- 3 srednje glavice luka
- 2 krompira
- 2 paškanata
- malo cimeta
- malo anisa
- 2 vršne kašičice slačice
Za preliv:
- 175 ml proceđene supe
- 1/2 kašičice ljutog senfa
- 1 kašika kiselkastog džema
Priprema:
Meso očistiti od kosti (ako ostavljate kost, planirajte sat do sat i po duže pečenje - posle prelivanja pivom).
Izmrvite karanfilić u avanu pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso.
Stavite meso u dubok pleh - kožica na dole - i pecite oko sat, sat i po.
Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice.
Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.
Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto. Prespite u sosijeru.
Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta - uključite gril.
Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.
BONUS VIDEO
(Espreso/lepaisrecna/prenela T.M.)