lagana i sočna
NAJBRŽA POSLASTICA KOJU DOMAĆICE PRAVE ZA SVAKO SLAVLJE: Keks torta gotova dok kažete ''KEKS'' - starinski recept
Najbolja keks torta gotova za tili čas raspametiće vas ukusom
Bitno je da je ukusno, osvežavajuće i lako za pripremu, a upravo to su sve varijacije keks torti.
Volimo ih za svaku priliku - za rođendane, neobavezne goste, bilo kada. Pripremite ovu tortu bogatu čokoladom - recept.
Potrebno:
- 500 gr "pti ber" keksa
- Tri šolje mleka
- 250 gr putera
- Četiri jaja
- 200 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- Do 80 gr čokolade po izboru, ali najbolje "menaž"
Priprema:
Puter dobro umutite sa žumancima od jaja. Istopite čokoladu na umereno toploj vatri. Pošto ste umutili puter i žumanca, istopljenu čokoladu dodajte u mešavinu i potom sipajte šećer.
Umutite belanca i sjedinite.
Keks dobro potopite u mleko (najbolje je da koristite keks sa maslacem, ali torta će biti lepa i sa posnim keksom). U mleko u koje potapate keks prethodno dodajte vanilin šećer.
Potopljeni keks ređajte u pleh, odnosno na tacnu. Svaki red pređite čokoladnim filom.
Tek kad se torta dobro ohladi u frižideru - isecite.
Ukoliko želite, u ovaj recept vrlo lako možete da dodate sastojak po želji - maline, višnje, puding od vanile ili čokolade, kao i šlag.
BONUS VIDEO
(Espreso/021/prenela T.M.)