sjajno
RECEPT ZA KOBASICE UMOTANE U SLANINICU KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Zbog 1 SASTOJKA se tope u ustima, a gotove za TILI ČAS
Profi kuvar, Džek Ovens, podelio je recept za kobasice u slaninu (pig in blanket) - čuveno englesko jelo koje može da se jede na više načina
Pigs in blanket ili kobasice urolane u slaninu najčešće se služe u Engleskoj i Irskoj. Obično se služe uz ćuretinu na božićnoj večeri, a mi predlažemo da ih poslužite uz pečenje za Svetog Jovana. Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom.
Sastojci:
12 svinjskih kobasica
12 šnita slaine
4 listova žalfije
4 grančice majčine dušice
1 grančica ruzmarina
Za glazuru:
2 kašike meda
1 grančica ruzmarina
1 grančica timijana
2 lista žalfije
Recept za kobasicu u slanini - pigs in blanket:
Pripremite kobasice
Preklopite dva šnita slanine i preko stavite list žalfije, pa dodajte kobasicu i urolajte. Ponovite postupak još 3 puta, pa na isti način stavite slaninu, samo sada preko stavite seckani ruzmarin i preko kobasicu. Urolajte i tako napravite još 3 kobasice. Preostale kobasice napravite na isti način, samo sada žalfiju i ruzmarin zamenite majčinom dušicom.
Spremite glazuru
Sitno iseckajte žalfiju, ruzmarin i timijan, pa pomešajte sa medom. Glazura je spremna.
Pecite kobasice
Poređajte kobasice na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. Zatim premažite glazurom i pecite još 6-7 mintua.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)