recept
ŠARENA OSVEŽAVAJUĆA SLAVSKA SALATA: Najukusniji prilog koji se slaže sa SVAKIM JELOM
Šarena slavska salata biće odličan dodatak trpezi. Ima raznobojne sastojke, hrsava je i osvežavajuća
Slavska šarena salata ima pravo bogatsvo od sastojaka, vrlo je osvažavajuća i savršen dodatak trepezi. Možda će vam biti interesantna i hrskava salata od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom.
Šarena slavska salta će da vas oduševi, jer se brzo sprema, a ima mnogo ukusnih elemenata i uklopiće se uz meso i sve što se nađe na stolu. Ovako se pravi šarena slavska salata!
Sastojci:
Za salatu:
1 mala glavica zelene salate
1 glavica radića
1/2 malog crvenog luka, tanko isečenog
480 g čeri paradajza, prepolovljenih ili na četvrtine
400 g leblebija, ispranih i oceđenih
100 g mocarele
100 g kačkavalja, isečenog na kockice
5 feferona, isečenih na kriške
1 kašičica origana, za ukras
morska so i sveže mleveni crni biber
Preliv za salatu:
30 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
190 ml limunovog soka
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
1/2 ljutike, sitno iseckane
1 čen belog luka, sitno isečen
1 kašika sušenog origana
1/2 kašičice morske soli
sveže mleveni crni biber
Recept za šarenu slavsku salatu:
Napravite preliv:
Za šarenu slavsku salatu u maloj činiji umutite maslinovo ulje, limunov sok, sirće, ljutiku, beli luk, origano, so i biber i ostavite sa strane.
Napravite salatu, dodajte preliv i poslužite:
Isecite zelenu salatu na pola kroz jezgro, a zatim isecite jezgro. Narežite zelenu salatu po dužini na trake. Na isti način isecite radič. U velikoj činiji pomešajte zelenu salatu, radič, paradajz, leblebije, mocarelu, kačkavalj i feferone. Prelijte prelivom i i izmešajte. Začinite solju i biberom i ponovo promešajte. Pospite dodatnim origanom i poslužite. Uživajte u šarenoj slavskoj salati!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)