Salata, Foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

recept

ŠARENA OSVEŽAVAJUĆA SLAVSKA SALATA: Najukusniji prilog koji se slaže sa SVAKIM JELOM

Šarena slavska salata biće odličan dodatak trpezi. Ima raznobojne sastojke, hrsava je i osvežavajuća

Objavljeno: 10.01.2024. 23:40h

Slavska šarena salata ima pravo bogatsvo od sastojaka, vrlo je osvažavajuća i savršen dodatak trepezi. Možda će vam biti interesantna i hrskava salata od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom.

Šarena slavska salta će da vas oduševi, jer se brzo sprema, a ima mnogo ukusnih elemenata i uklopiće se uz meso i sve što se nađe na stolu. Ovako se pravi šarena slavska salata!

Sastojci:

Za salatu:

1 mala glavica zelene salate

1 glavica radića

foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

1/2 malog crvenog luka, tanko isečenog

480 g čeri paradajza, prepolovljenih ili na četvrtine

400 g leblebija, ispranih i oceđenih

100 g mocarele

100 g kačkavalja, isečenog na kockice

5 feferona, isečenih na kriške

1 kašičica origana, za ukras

morska so i sveže mleveni crni biber

Preliv za salatu:

30 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

190 ml limunovog soka

1 kašika crvenog vinskog sirćeta

1/2 ljutike, sitno iseckane

1 čen belog luka, sitno isečen

1 kašika sušenog origana

1/2 kašičice morske soli

sveže mleveni crni biber

foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

Recept za šarenu slavsku salatu:

Napravite preliv:

Za šarenu slavsku salatu u maloj činiji umutite maslinovo ulje, limunov sok, sirće, ljutiku, beli luk, origano, so i biber i ostavite sa strane.

Napravite salatu, dodajte preliv i poslužite:

Isecite zelenu salatu na pola kroz jezgro, a zatim isecite jezgro. Narežite zelenu salatu po dužini na trake. Na isti način isecite radič. U velikoj činiji pomešajte zelenu salatu, radič, paradajz, leblebije, mocarelu, kačkavalj i feferone. Prelijte prelivom i i izmešajte. Začinite solju i biberom i ponovo promešajte. Pospite dodatnim origanom i poslužite. Uživajte u šarenoj slavskoj salati!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)