Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

obratite pažnju

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PODVARAK I ISPAŠĆE UKUSNIJI OD SVIH SARMA ZAJEDNO: Uopšte nije tajna u MASTI, VEĆ U OVOME

Ovo su tri neobična ali isprobana sastojka od strane iskusnih domaćica

Objavljeno: 10.01.2024. 09:23h

Januar je uvek u znaku kiselog kupusa, a samim tim i sarme i podvarka. Sigurno ste do sada naučili da je podvarak najbolji kada je na masti (naravno, možete napraviti i posnu varijantu), ali postoje i tri neobična sastojka koja možete dodati da biste mu poboljšali ukus.

Ovo su tri neobična ali isprobana sastojka od strane iskusnih domaćica:

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Senf

Jedna kašičica senfa može potpuno da promeni ukus podvarka. Uvek je bolje da dodate kvalitetniji senf, ali sa njim nemojte preterivati. Dovoljna je jedna kašičica.

Naravno, sve lepo promešajte i dodajte je na početku kuvanja.

Belo vino

Pre nego što podvarak ubacite u rernu sipajte 50 ml belog vina, a možete i 100 ml bujona. Ova dva sastojka daju podvarku poseban šmek, jer kiseli kupus lepo upija ova dva sastojka i onda jelo ima savršen ukus.

Tucana paprika ili sveža ljuta papričica

Ako ste ljubitelj pikantnije hrane onda obavezno pet minuta pred kraj pečenja podvarka dodajte tucanu papriku ili pola sitno sečene ljute papričice, piše Stvar ukusa.

(Espreso/24sedam/K.O./Prenela P.V.)