Zimska voćna torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

za ovo vreme najbolja

ZIMSKA VOĆNA TORTA OD KOJE ZASTAJE DAH: Najbolja poslastica - osvežavajući fil sa kivijem i mandarinama

Zimska voćna torta je najbolja poslastica sa osvežavajućim filom od kivija i mandarina od kojih zastaje dah

Objavljeno: 09.01.2024. 20:07h

Prošao je Božić i sigurno su mnogi uživali u raznim specijalitetima, ali prava zima nam je tek pokucala na vrata i to znači samo još više uživanja u hrani.

Jača hrana se jede tokom zime i mnogi uživaju u sarmi, pasulju, podvarku...

Ono što deca i stariji isto jednako vole jesu razna testa, peciva, a upravo su najukusniji kroasani starih pekara koje bi trebalo što pre da isprobate.

Pred vama je sada jedna najbolja zimska voćna torta koja je lagana, kremasta, nije teška, a svako parče se topi u ustima.

Jaja u činiji foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci sa receptom su tu:

Patišpanj:

¼ kašičice soli

130 g brašna

½ kašičice ekstrakta vanile

4 jaja - sobne temperature

Kora za zimsku voćnu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 ¾ kašike putera - otopljenog

80 g šećera

Sirup za prelivanje:

3 kašike šećera

40 ml vrele vode

Šlag:

6 do 8 kašika šećera u prahu

250 g slatke pavlake

Ispečena kora za zimsku voćnu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Voćni fil:

200 g mandarina, oljuštenih i razdvojenih na komadiće

200 g kivija iseckanog

Priprema:

Za svežu zimsku voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °.

Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom.

Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta.

Pravljenje fila za zimsku voćnu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete.

Polako ubacite puter u smesu i izmešajte.

Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Filovanje zimske voćne tortefoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.

Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.

Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom.

Parče zimske voćne tortefoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/L.S./Prenela: N.J.)