predobri su
OVAKO STARI PEKARI SPREMAJU KROASANE: Najukusnije testo - jedino oni znaju pravi recept
Stari pekari prave najukusnije kroasane, a jedino oni znaju pravi recept
Prošao je Božićni post i sada mnogi već sebi prave razne postastice koje u tom periodu nisu mogli da jedu.
Pre svega većina žena je svojim ukućanima za Božić pravila najlepše torte, kolače...
Ono što svi još iz detinjstva pamtimo i šta nam je omiljeno jeste starinska reforma torta.
Ni testa ne možemo da zaobiđemo, pa tako redovno spremamo kiflice, pite, domaću pogaču...
Pred vama su sada kroasani starih pekara čiju pripremu najbolje oni znaju.
Tu je recept sa sastojcima:
300g pekarskog termostabilnog krema- možete i običan krem ili džem
700g brašna
200g putera ili margarina za premazivanje
1/2 kašičice soli
350 do 400ml vode
4 kašike šećera
50ml ulja
30g kvasca
Ovo je priprema:
Umesiti testo od aktiviranog kvasca, brašna, soli i ulja.
Kada testo nadođe, premažite sa margarinom ili maslacem pa filujte sa kremom ili džemom i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Tajna vazdušastog testa je u tome što se testo podeli u jufkice, a svaka jufkica se obilno namaže maslacem, presavije i ostavi u frižider da nadođe.
Nakon toga se razvija, filuje i peče.
Uživajte u ovakvim kroasanima.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)