najbolje!
NAJUKUSNIJE LOVAČKE ŠNICLE U PARADAJZ PIREU I VINU: Ukusan ručak po receptu starih domaćica - savršeno sočne
Vrlo jako jelo, za gurmane
Lovačke šnicle prave se od svinjetine. Lovačke šnicle imaju dosta sastojaka, a prave se na po ovakvom receptu!
Sastojci:
- 800 g svinjetine
- 4 glavice luka
- 1 supena kašika paradajz pirea
- 2 kobasice
- 200 g šunke
- 12 komada šampinjona
- 15 glavica luka, iseckanih na kockice
- 60 ml crnog vina
- prsothvat bibera
- prstohvat soli
- 4 supene kašike ulja
Recept za lovčake šnicle:
Korak 1
Čekićem izlupati svinjetinu:
Za lovačke šnicle prvo svinjetinu isecite na odreske i izlupajte drvenim čekićem. Posolite i ostavite da odstoje oko 10 minuta, pa propržite na zagrejanom ulju i izvadite u posudu. Pokrijte šnicle i držite na toplom.
Korak 2
Dinstati povrće, šunku i kobasice:
Na istom ulju dinstajte sitno seckani crni luk, šampinjone, cele glavice luka (oljuštene), seckanu šunku i kobasice. Dodajte paradajz pire, posolite i začinite biberom. Promešajte i posle 2-3 min sipajte vino. Pokrijte poklopcem i pržite 15 minuta na tihoj vatri, pa smesu pospite preksvinjskih odrezaka. Poslužite lovačke šnicle uz krompir.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)