savet
OMEKŠAJTE MESO UZ 1 SASTOJAK IZ KUHINJE: Prosto je, a domaćice često GREŠE kada ga spremaju
Evo kako da omešate mesp rilikom spremanja
Samo na ovaj način treba da se koristi soda bikarbona za mekše meso!
Soda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Satvaljamo u u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.
Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekašaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.
Kako pravilno koristiti sodu bikarbonu u kuvanju?
Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana. Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom.Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.
Nemojte da brnete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetit ukus nikarbone.
Bonus video:
(Espreso/Mondo/Prenosi M.M.)