recept
PRE STAVLJANJA PREBRANCA U RERNU OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti NAJBOLJI ZA BADNJI DAN
Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša
Prebranac. Ukus koji se dugo pamti.
Sastojci:
Pasulj beli 600 g
Meso 300 g
Vegeta 1 kašika
crni luk 3 glavice
Ulje 100 ml
voda pola čaše
So 1 kašičica
Crvena mlevena paprika 2 kašike
Kako pripremiti:
Pasulj sipati u šerpu. U serpu sipati vode toliko da prelije pasulj pa kuvati dok ne proključa. Kada proključa procediti pasulj a ta prva voda se uvek prospe. Zatim pasulj u drugu čistu šerpu sipati isto toliko sipati vode i dodati 1 kašiku vegete. Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša.
U drugu posudu dodati iseckan na sitno 3 glavice crnog luka,kašičicu soli ulje i pola čaše vode. Dinstati tako dok voda ne ispari. Kada voda ispari smanjiti vatru, dodati dve kašike crvene mlevene paprike i tako još malo luk pržiti na laganoj vatri. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Kada se pasulj skuvao, procediti ga ali tako da ostane ona voda u kojoj se kuvao. U taj pasulj dodati luk sa crvenom mlevenom paprikom koji se prethodno na ringli pržio i čašu vode u kojoj se pasulj kuvao. To sve izmešati.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)