Pečenje, Foto: Tamara Trajković

obratite pažnju

EVO KAKVE SU CENE PRASETINE I JAGNJETINE ZA BOŽIĆ: Srpska trpeza na ovaj praznik bez PEČENJA je NEZAMISLIVA

Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara

Objavljeno: 05.01.2024. 09:47h

Nakon dugog posta, srpsku trpezu na dan Božića gotovo nije moguće zamisliti bez jagnjećeg, prasećeg, ili obe vrste pečenja.

Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara. Kada je reč o jagnjetini, u marketima se kilogram ovog mesa može nabaviti za 1.300 dinara,

S druge strane, svinjsko meso pečeno u pečenjarama moguće je kupiti za 1.500 dinara ili više, a jagnjeće za najmanje 2.500 dinara.

foto: RINA

Konkretno, u Beogradu prasetina košta 2.500, a jagnjetina 3.500, dok se, recimo u Čačku, može praseće pečenje može kupiti za 2.200, a jagnjeće za 2.500 dinara.

foto: Printscreen/youtube/MirzaNikšić

U poslednje vreme, sve popularnije meso su takozvane praseće „bajadere“, odnosno pečenje bez kostiju, a cena ovakvog mesa uoči Božića je u proseku 2.500 dinara po kilogramu.

Ipak, za one koji su ljubitelji junetine, kilogram buta bez kostiju mogu pazariti po ceni od 1.160, do čak 1.430 dinara.

Bonus video: Nina Seničar američiki Božić proslavila po srpski

(Espreso/Danas/Prenela: D.S.)