Pečenje, Foto: Filip Plavčić

recept

DA BI SVINJSKO PEČENJE IZ RERNE BILO UKUSNO URADITE OVO NOĆ PRED PEČENJE: Samo tako će kožica biti HRSKAVA i SLANA

Ukoliko pečete prasetinu u rerni za Božić, veoma je važno da pratite ova uputstva

Objavljeno: 03.01.2024. 18:31h

Pečenje je zvezda praznične trpeze, a mnogi vole da kažu da ako je pečenje za Božić uspelo, to je znak da nas čeka dobra godina. Stoga ništa ne prepuštajte slučaju i vodite računa da ispoštujete ove korake.

Napravite najukusnije pečenje koje ste do sada jeli i to sami, bez mnog muke i novca.

foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

1. Noć pre pečenje, tj. na Badnje veče, komad sveže prasetine dobro namažite sa solju sa svake strane.

2. Na Božić ujutru proverite da li je rerne čista, a onda je uključite i zagrejte na 250 stepeni Celzijusa.

3. Usoljeno meso namažite sa mašću sa svake strane i stavite u pleh.

4. Dolijte i 200 ml vode.

5. Stavite pečenje u zagrejanu rernu koju ste potom smanjili na 200 stepeni Celzijusa.

6. Kada meso porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni Celzijusa.

7. Koliko kilograma ima meso toliko sati pečete pečenje - ni minut kraće.

8. Povremeno dolivajte vode i uklopite tako da sva voda ispari onaj momenat kada je pečenje gotovo.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)