UUH, KAKV UKUS!
RECEPT NA ČAŠE ZA NAJMEKŠU SRPSKU PROJU KAKVU SU SAMO NAŠE BAKE PRAVILE: Laka priprema, ukus boli glava - savršeno
Najlakši recept za proju na čaše koji će svakoj domaćici ispasti iz prve
Dajemo vam odličan recept za koji nije potrebna vaga, a uspeva i neiskusnim domaćicama.
Obavezno probajte i kremastu božićnu poslasticu.
Sastojci:
2 jajeta
1 čaša jogurta
3 čaše (od jogurta) kukuruznog brašna
1/2 čaše belog brašna
1/3 čaše ulja
1 čaša kisele vode
1 kesica praška za pecivo
200 g izmrvljenog sira
1 kašičica soli
Priprema:
Umutiti jaja viljuškom. Dodati jogurt, sjediniti, pa sipati obe vrste brašna, prašak za pecivo i so po ukusu. Zatim dodati i ulje i kiselu vodu. Sjediniti varjačom i umešati sir. Sipati u podmazanu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Proverite vrhom noža ili čačkalicom da li je proja pečena unutra.
BONUS VIDEO
(Espreso/najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M)