MMMMMMM
KOLAČ SA JABUKAMA, PO RECEPTU NAŠIH STARIH: Vratiće vas odmah u detinjstvo, pratite ovo uputstvo
Pratite recept korak po korak
Uzbuđeni smo da vam predstavimo autentičan recept za ukusnu poslasticu koja će vam prizvati sećanja na miris domaćeg kolača iz bakine kuhinje. Ovog puta, spajamo ukuse sočnih jabuka, hrskavih oraha i omiljene plazme u jedinstvenu poslasticu koja će razmaziti vaše čulo ukusa. Bez obzira da li ste ljubitelj tradicionalnih recepata ili tek otkrivate čaroliju pripremanja slatkiša, ovo je pravi recept za vas.
U današnjem receptu, vodimo vas kroz korake pripreme predivne poslastice koja seže u prošlost - kombinaciju jabuka, oraha i plazme, koju su naše bake volele da pripremaju. Ova jednostavna, ali ukusna poslastica donosi miris i ukus tradicionalnih kulinarskih nasleđa.
Pratite recept korak po korak, i otkrijte kako da stvorite neodoljiv kolač koji će oživeti sećanja na vreme kada su jednostavni sastojci stvarali nezaboravne ukuse. Spremni ste za kulinarsko putovanje kroz vreme? Krenimo zajedno!
Potrebno je:
6 jabuka
100 grama mlevenih oraha
50 grama mlevene plazme
100 ml mleka
50 grama suvog grožđa
Šećer po želji
3 jaja
50 ml ulja
200 ml jogurta
2 čaše brašna (čaše od jogurta, 200 grama)
1 prašak za pecivo
3 kašike šećera
Po želji: šlag ili slatka pavlaka (200 grama)
Kora od narandže ili limuna
Priprema:
Jabuke očistiti, izdubiti, izvaditi seme i sredinu.
Pomešati orahe, plazmu i suvo grožđe, dodati mleko i sjediniti. Napuniti jabuke do vrha.
Opciono, možete staviti u prethodno ugrejanu rernu da se malo zapeku, otprilike 15 minuta.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dodati koricu limuna, ulje, jogurt i sve sjediniti.
Testo sipati preko jabuka (nepečenih) i između njih, kao što sam ja uradila, i peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.
Pečen kolač treba potpuno ohladiti pre dodavanja šlaga.
Po želji, dodati odozgo šlag (200 grama). Uživajte!
Bonus video
(Espreso)