savršeno za praznike
AROMATIČNO KUVANO VINO SA TAJNIM SASTOJKOM ZADOVOLJIĆE VAM SVA ČULA: Nema UKUSNIJEG napitka za praznike - recept
Napravite svoj omiljeni zimski napitak kod kuće i uživajte u mirisu i aromi cimeta i karanfilića
Sa hladnim zimskim mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Ako želite da ga pripremite u toplini svog doma, imamo sjajnu vest - priprema kuvanog vina po ovom receptu ne može biti jednostavnija i brža! Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu, a ako je tako, samo ste 10 minuta udaljeni od odličnog domaćeg kuvanog vina!
Sastojci:
100 g muscovado šećera
1 zvezdasti anis
1 štapić cimeta
4 karanfilića
150 ml vode
1 limun
2 klementine
150 ml likera od pomorandže
750 ml crnog vina
kora pomorandže i zvezdasti anis za dekoraciju
Priprema: U šerpu staviti 100 g muskovado šećera sa zvezdastim anisom, štapićem cimeta, četiri karanfilića i 150 ml vode. Dovedite do laganog ključanja, mešajući da se šećer rastvori. Kuvajte dva minuta, a zatim sipajte tečnost u veliki bokal i ostavite da se ohladi. U bokal dodajte limun i klementine, obe tanko isečene, uz 150 ml likera od pomorandže i 750 ml crnog vina. Dobro promešajte, a zatim poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Poslužite ohlađeno ili sa ledom, sa korom pomorandže i anisom. Ako želite da poslužite tradicionalno toplo kuvano vino, nema potrebe da ga hladite – jednostavno ga zagrejte bez ključanja i poslužite!
BONUS VIDEO
(Espreso/najzena/Ana Klikovac/prenela T.M.)