RECEPT
NAPRAVITE DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM I UŽIVAJTE: Samo ovako će izntra biti MEKAN KAO DUŠA
Napravite najbolji domaći hleb, a super stvar kod ovog recepta je što ne morate da mesite testo
Umesto da kupujete u pekari ili prodavnici, bolje je da sami umesite odličan domaći hleb. Mi vam donosimo savršen recept za hleb koji će uspeti i neiskusnim domaćicama, jer se testo ne mesi.
Biće vam potrebno malo vremena, ali zato ćete napraviti hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. A ovo je i super predlog ako ne volite da jedete bajat hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.
b370 ml tople vode 2 kašičice suvog kvasca 500 g brašna 1 kašičica soli
Kako se pravi domaći hleb - recept:
Umesite testo
U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i sve lepo promešajte varjačom - sastojci treba da se sjedine. Pokrijte krpom i poprskajte je vodom, pa ostavite da testo odstoji nekih 2 sata.
Oblikujte hleb
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga rukama par puta "presložite". Zatim oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (koja može u rernu) i zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite.
Ispecite hleb
Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 30 minuta, a zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta da dobije lepu hrskavu i zlatnu koricu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M)