RECEPT
TRADICIJA U MALIM ZALOGAJIMA KOJI KRCKAJU U USTIMA: Ovo pecivo su NAŠE BAKE obavezno spremale za NOVU GODINU
Mafini sa čvarcima su praktični mali zalogaji omiljenog domaćeg svinjskog proizvoda, koji svi vole da grickaju
Mafini sa čvarcima se prave jednostavno, uz malo svinjske masti i čvaraka dobićete ukusne zalogaje, kojima će ukućani da se oduševe. Za predjelo će vam možda biti interesantan i šareni slani rolat. Mafini sa čvarcima su kalorični i vanvremenski ukusni, pa obavezno pogledajte kako se prave i isprobajte recept!
Sastojci:
1 supena kašika masti
1 kašika sitno seckanog peršuna
130 grama brašna
4 velika jaja
65 g čavaraka
1 supena kašika soli
250 g zamrznutog zrna kukuruza
100 ml mlaćenice
1 supena kašika praška za pecivo
60 g čili sosa
125 g kukuruznog brašna
Recept za mafine sa čvarcima:
Zagrejte rernu, umitite jaja, mlaćenicu i svinjsku mast
Prvi korak u pravljenju mafina sa čvarcima je da zagrejete rernu na 200 stepeni. Podmažite kalup za mafine od 12 rupica. U činiji za mešanje umutite jaja sa mlaćenicom i svinjskom masti od čvaraka. Umešajte svež kukuruz. Umešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. Mešajte testo dok se masa ne sjedini.
Ubacite čvarke, testo preko njih i pecite
Ubacite čvarke, rasporedite ih po kalupu. Sipajte testo u pripremljeni pleh. Pecite oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i malo ohladite. Prerežite mafine na pola i stavite u plitku činiju. Stavite dinstani grašak i šunku preko mafina. Prelijte čau čau. Ukrasite peršunom. Ovaj recept daje 12 mafina. Uživajte u ukusnim mafinima sa čvarcima!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)