recept
SPREMITE NOVOGODIŠNJE PEČENJE U SOČNOM UMAKU U SAMO PAR KORAKA: Laka i brza priprema, raspada se koliko je MEKANO
Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom
Približava se Nova godina i ako niste naručili pečenje na vreme - ne brinite. Donosimo vam recept za savršeno pečeno svinjsko meso koje će definitivno ulepšati svaku trpezu, a nije komplikovano za pripremu, jedino što vam treba malo vremena.
Izaberite lep komad svinjskog vrata, marinirajte u slatko-kiselom umaku i onda pecite. Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom.
Sastojci:
1 l vode
1,5 kg svinjskog vrata
1 kašika soja sosa
20 g meda
20 g senfa
1 kašika mlevene paprike
1 kašika mlevenog korijandera
Recept za aromatično svinjsko pečenje:
Pripremite meso i marinirajte
Svinjski vrat zasecite na par mesta nožem. U posudi pomešajte sojin sos, med, senf, mlevenu papriku, so, biber i mleveni korijander. Sve dobro sjedinite. Svinjsko meso stavite u vatrostalnu posudu, pa preko sipajte marinadu i dobro utrljajte u meso. Pokrijte preko noći i ostavite da se marinira 12 sati u frižideru.
Ispecite svinjsko pečenje
Nakon tog vremena svinjsko meso prebacite na pek papir koji ste pokvasili i lepo umotajte. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko sat i po vremena.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)