Kiflice-puslice, Foto: Bakina kuhinja
kiflice-puslice
SLATKIŠ KOJI SU U STAROJ JUGI TAMANILI, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Zbog ove STARINSKE PRIPREME se TOPE u ustima
Jako su lepe, hrskave i tope se u ustima
Objavljeno: 30.12.2023. 08:17h
Andjela Milojkovic
Kiflice puslice, kad zagrizeš nema im ravnih. Tope se u ustima, prava starinska receptura.
Potrebno je:
150 gr seckanih oraha
150-200 gr ml. oraha
150.200 gr šečera
2 jaja (belanca)
Priprema:
Umutiti belanaca sa šećerom u čvrst sneg malo duže se muti pa umešati mlevene orahe.
Pleh obložiti pek papirom i malo podmazati uljem.
Pola kašike smese sa belancima i orasima zahvatiti spustiti u seckane orahe pa ih prevrnuti da pokupe orahe, staviti u dlanove i oblikovati valjak, a zatim kiflice kao potkovica.
Ređati u pleh. Sušiti u rerni na 100 stepeni C sat vremena. Treba da budu lagane, nikako mekane. Jako su lepe, hrskave i tope se u ustima.
Bonus video:
(Espreso)