glamur na tanjiru
SVEČANA SALATA ''SNEŽNA KRALJICA'' OBLIKOVANA KAO SLANA TORTA: Bolje predjelo nećete naći za novogodišnju trpezu
Salata snežna kraljica postaće vam omiljena
Neki kažu da bi mogla zameniti čuvenu rusku ili mimoza salatu, ali mi ipak ostavljamo vama da procenite. Verujemo da će vas osvojiti već na prvi zalogaj, a biće pravi ukras svečane trpeze. Svi će vam tražiti recept, a ukućani će biti oduševljeni. Recept pogledajte u nastavku.
Potrebno vam je:
200 grama obarenog pirinča
Dve obarene šargarepe
Dva obarena krompira
Četiri kisela krastavčića
Jedna veza peršuna
Deset maslina
Pet jaja
350 grama šunke
300 grama majoneza
400 grama kisele pavlake
So i drugi začini po ukusu
Priprema:
Obareni pirinač procedite, ostavite da se prohladi, pa ga stavite u dublju činiju. Dodajte sitno seckani peršun, šunku i masline.
Zatim dodajte kiselu pavlaku i sve promešajte. Na veći tanjir stavite okrugli kalup, pa ga napunite polovinom smese i lepo poravnajte.
Premažite sa malo majoneza. Na krupnije rende narendajte šargarepu, jaja i krastavce, pa poređajte u kalup.
Odozgo ponovo dodajte majonez, a zatim poređajte preostalu smesu od pirinča.
Salatu premažite pavlakom i majonezom i dekorišite je po želju uz pomoć preostalih sastojaka. Stavite je u frižider na tri sata da se ohladi. Pre serviranja skinite kalup i služite uz prilog po želji, prenosi "Receptor".
BONUS VIDEO
(Espreso/Republika/N.J./prenela T.M.)