uuh, kakvA je!
NAJKREMASTIJA MILKA TORTA, SAVRŠENA POSLASTICA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Tako jednostavna, a SVEČANA - poješće se CELA
Milka torta, savršena poslastica gotova za vrlo kratko vreme i što je najvažnije ne peče se
Divna kremasta torta sa belom i tamnom milka čokoladom oduševiće vaše ukućane i goste. Idealna je za sve prilike i sva slavlja, a super će se uklopiti kao desert na novogodišnjoj trpezi. Uživajte u receptu:
Potrebno je:
- 3 pudinga od vaniile
- 200 gr šećera
- 600 ml. mleka
- 2 pakovanja piškota
- 300 ml. soka za piškote
- 100 gr Milka čokolade bele
- 100 gr Milka čokolade tamne
- 200 gr.kisele pavlake
- 400 gr slatke pavlake
Priprema:
Skuvati puding na mleku dodati šećer po želji pa ga podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu a u drugi belu čokoladu .
Sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku dodajte po želji šećer u prahu, dodati kiselu pavlaku pa izjednačiti.
Pola pavlake dodati u puding sa belom čokoladom a drugu polovinu u puding sa tamnom čokoladom. Sve mikserom dobro izmiksati. Okrugli pleh (22 sm)obložiti pek papirom, pa na dno poredjati 7 piškota koji provučete kroz sok,
odozgo kremu tamnu, preko nje belu, pa opet red piškota ..tamna krema, bela pa piškote, krema tamna bela piškote.
BONUS VIDEO
(Espreso/Alo/M.M./prenela T.M.)