recept
KROMPIR PRE PEČENJA UVALJAJTE U OVAJ SASTOJAK I IMAĆE HRSKAVU I ZLATKASTU KORICU: Dodajte SALATU i imate RUČAK
Evo kako da napravite hrskav zlatkasti krompir
Krompir svi vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.
Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.
Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostojan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)