Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

recept

KROMPIR PRE PEČENJA UVALJAJTE U OVAJ SASTOJAK I IMAĆE HRSKAVU I ZLATKASTU KORICU: Dodajte SALATU i imate RUČAK

Evo kako da napravite hrskav zlatkasti krompir

Objavljeno: 29.12.2023. 15:50h

Krompir svi vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

foto: Bakina kuhinja

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostojan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)