Puslica torta, Foto: Printscreen Youtube/littlehomesweetkitchen

uuh, kakav ukus!

SVAKA DOMAĆICA MORA DA IMA SAVRŠENU TORTU ZA PRAZNIKE: Francuska PUSLICA je fantazija za sva čula - ukus BOGOVSKI

Penasta Puslica torta po francuskoj recepturi

Objavljeno: 28.12.2023. 20:28h

Novogodišnju trpezu, pored obilatog predjela, i nekog jakog i ukusnog glavnog jela, obavezna je i poslastica.

Donosimo vam recept za francusku tortu ''Puslica'', koja se bukvalno topi u ustima.

  • jaja - 5 belanaca
  • šećer - 300 g
  • skrob - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • bademi - 50 g, listići
  • banana - 400 g,
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • pavlaka - 600 ml, kisela

NAČIN PRIPREME

Umutite belanca na sneg, a posebno pomešajte skrob sa sirćetom. Postepeno dodajte šećer u belanca i mutite. Na kraju pažljivo pomešajte sa skrobom.

Obložite pleh za pečenje i sipajte smesu od belanaca. Uz pomoć viljuške oblikujte lepe talase na belancima. Pospite polovinom badema i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 140 stepeni 1 sat.

Nakon toga isključite rernu, ali nemojte vaditi tortu od puslica.

Ispasirajte 1/3 banane i dodajte šećer u prahu, a nakon toga i pavlaku.

Prebacite koru na odgovarajući poslužavnik i odozgo rasporedite nadev od banane. Napravite ukras od isečenih krugova banane i pospite preostalim bademima.

Dobro je da stavite pavlaku neposredno pre serviranja, da bi kora ostala hrskava.

BONUS VIDEO

(Espreso/Bonapeti/prenela T.M.)