uuh, kakav ukus!
SVAKA DOMAĆICA MORA DA IMA SAVRŠENU TORTU ZA PRAZNIKE: Francuska PUSLICA je fantazija za sva čula - ukus BOGOVSKI
Penasta Puslica torta po francuskoj recepturi
Novogodišnju trpezu, pored obilatog predjela, i nekog jakog i ukusnog glavnog jela, obavezna je i poslastica.
Donosimo vam recept za francusku tortu ''Puslica'', koja se bukvalno topi u ustima.
- jaja - 5 belanaca
- šećer - 300 g
- skrob - 2 supene kašike
- sirće - 1 supena kašika
- bademi - 50 g, listići
- banana - 400 g,
- šećer u prahu - 4 supene kašike
- pavlaka - 600 ml, kisela
NAČIN PRIPREME
Umutite belanca na sneg, a posebno pomešajte skrob sa sirćetom. Postepeno dodajte šećer u belanca i mutite. Na kraju pažljivo pomešajte sa skrobom.
Obložite pleh za pečenje i sipajte smesu od belanaca. Uz pomoć viljuške oblikujte lepe talase na belancima. Pospite polovinom badema i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 140 stepeni 1 sat.
Nakon toga isključite rernu, ali nemojte vaditi tortu od puslica.
Ispasirajte 1/3 banane i dodajte šećer u prahu, a nakon toga i pavlaku.
Prebacite koru na odgovarajući poslužavnik i odozgo rasporedite nadev od banane. Napravite ukras od isečenih krugova banane i pospite preostalim bademima.
Dobro je da stavite pavlaku neposredno pre serviranja, da bi kora ostala hrskava.
BONUS VIDEO
(Espreso/Bonapeti/prenela T.M.)