recept
JELO KOJE SE MORA NAĆI NA VAŠOJ NOVOGODIŠNJOJ TRPEZI: Sočna svinjetina uz OVAJ PRILOG obara sa nogu
Ko kaže da meso i krompir nisu savršen par?
Znamo da svi uveliko razmišljaju o tome kakve će sve specijalitete pripremiti za prazničnu večeru. Ukoliko ste raspoloženi da isprobate nešto novo, imamo sjajan recept za svinjsko meso.
Možda se nutricionisti ne bi složili, ali nama su meso i krompir nekako savršen par.
Ovo meso peče se u rerni, a kada je gotovo biće sočno i aromatično. I eto glavnog jela za novogodišnju trpezu. Ne zaboravite, glavna stvar je da kuvate u dobrom raspoloženju!
Vreme pripreme:
120 minuta
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa
1 crni luk
ulje za podmazivanje
2 krompira
so, crni biber, paprika po ukusu za začinjavanje krompira
2 kašike biljnog ulja
1 kašičica soli, 1/2 kašičice crnog bibera, 1/2 kašičice začinskog bilja
1/2 kašičice paprike, 3 kašike biljnog ulja
Priprema:
Uzmite svinjetinu u komadu, najbolje las kare, pa napravite rezove kao da sečete šnicle, ali nemojte preseći do kraja. Crni luk iseckajte na rebarca, pa stavite u podmazan pleh.
Meso stavite na luk. Potom isecite dva krompira na kriške, ali po dužini. Krompir stavite u činiju, začinite solju, biberom i paprikom po ukusu. Umešajte i dve kašike ulje, pa dobro promešajte kriške krompira.
Kada ste umešali začine i ulje, kriške krompira stavite u mesta gde ste rasekli meso.
U činiji pomešajte 1 kašičicu soli, pola kašičice bibera, pola kašičice začinskog bilja, pola kašičice paprike i 3 kašike ulja. Dobro promešajte i lepo premažite meso ovim začinima.
Prekrijte vlažnim pek-papirom, pa preko folijom i stavite u rernu da se peče sat vremena na 180 stepeni. Skinite foliju i pecite još dvadesetak minuta.
Kada je gotovo, možete ga staviti u komadu na sto ili seći na parčiće i služiti.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)