recept
NOVOGODIŠNJA MARKIZA TORTA KOJU SVAKA KUĆA MORA DA IMA NA STOLU ZA DOČEK: Sprema se LAKO, prava KRALJICA VEČERI
Zbog krema koji sadrži u sebi, deca će je posebno obožavati
Markiza spada u najpoznatije torte, a domaćice uglavnom baš nju, među prvima, nauče da pripremaju, jer je vrlo jednostavna.
S obzirom na to da se za nju koriste piškote - nema pečenja, a ni fil se ne kuva. Jednostavnije ne može!
Predlažemo da isprobate novogodišnju markizu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a deca će je obožavati. Priprema se od dva fila - crnog i belog i bez jaja.
Da bi više podsećala na novogodišnje praznike, ukrasite je na kraju brusnicom i nanom, ili kako god već vi želite, a naravno, uživajte u ukusu koji je zaista jedinstven.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
300 g piškota
200 ml mleka
Za fil:
600 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
400 g krem sira (može i maskaropone)
100 g nutele
brusnice
nana
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u posudu u kojoj ste umutili krem sir sa šećerom u prahu i vanilom. Sve lagano sjedinite, a zatim smesu podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo sipajte nutelu i promešajte, a zatim krem sipajte u špric za kolače.
Uzmite okrugli kalup i poređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko (po dnu i ivicama). Zatim po ivici, u krug, sipajte beli fil.
Unutar tog kruga sipajte crni fil isto kao beli, zatim opet beli i crni. Sve ponovite, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko belog.
Tako uradite dok ne potrošite (ostavite malo od oba fila za ukrašavanje), a poslednji sloj treba da bude čokoladni ceo i poravnajte.
Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite kao da pravite puslice i na par mesta stavite brusnice i nanu.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)