Markiza torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Cookrate - Cakes

recept

NOVOGODIŠNJA MARKIZA TORTA KOJU SVAKA KUĆA MORA DA IMA NA STOLU ZA DOČEK: Sprema se LAKO, prava KRALJICA VEČERI

Zbog krema koji sadrži u sebi, deca će je posebno obožavati

Objavljeno: 26.12.2023. 09:34h > 09:36h

Markiza spada u najpoznatije torte, a domaćice uglavnom baš nju, među prvima, nauče da pripremaju, jer je vrlo jednostavna.

S obzirom na to da se za nju koriste piškote - nema pečenja, a ni fil se ne kuva. Jednostavnije ne može!

Predlažemo da isprobate novogodišnju markizu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a deca će je obožavati. Priprema se od dva fila - crnog i belog i bez jaja.

Da bi više podsećala na novogodišnje praznike, ukrasite je na kraju brusnicom i nanom, ili kako god već vi želite, a naravno, uživajte u ukusu koji je zaista jedinstven.

foto: Printscreen/ Youtube/ Cookrate - Cakes

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci:

300 g piškota

200 ml mleka

Za fil:

600 ml slatke pavlake

150 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

400 g krem sira (može i maskaropone)

100 g nutele

brusnice

nana

foto: Printscreen/ Youtube/ Cookrate - Cakes

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u posudu u kojoj ste umutili krem sir sa šećerom u prahu i vanilom. Sve lagano sjedinite, a zatim smesu podelite na dva jednaka dela.

U jedan deo sipajte nutelu i promešajte, a zatim krem sipajte u špric za kolače.

Uzmite okrugli kalup i poređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko (po dnu i ivicama). Zatim po ivici, u krug, sipajte beli fil.

Unutar tog kruga sipajte crni fil isto kao beli, zatim opet beli i crni. Sve ponovite, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko belog.

Tako uradite dok ne potrošite (ostavite malo od oba fila za ukrašavanje), a poslednji sloj treba da bude čokoladni ceo i poravnajte.

Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite kao da pravite puslice i na par mesta stavite brusnice i nanu.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)