recept
NAPRAVITE GIROS SA PILETINOM I CACIKI SOSOM KOD KUĆE: Ima ukus kao PRAVI GRČKI, osećaćete se kao da ste NA MORU
Giros tortilje ca caciki sosom podsećaju na odmor, a zbog sastojaka su izuzetno sočne. Možete da ih spremite za samo 20 minuta
Brz obrok uz giros tortilje sa caciki sosom omamiće vas svojim ukusom, a zbog caciki sosa osvežiće nepca. Tortilje su odličan izbor za jednostavne obroke, pa možete da isprobate i jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama.
Giros tortilje sa caciki sosom uz prvi zalogaj probudiće vam osećaj sa odmora. Lako se prave, samo ispratite ove korake!
Evo kako da spremite giros iz tiganja.
Sastojci:
4 tortilje, zagrejane
1/4 šolje maslinovog ulja, podeljena
2 šolje iseckane pečene piletine
3 čena belog luka, mlevena
1 1/2 kašičica sušenog origana
1/3 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
3/4 šolje seckanog paradajza
1/2 šolje seckanog krastavca
3 kašike mlevenog crvenog luka
1 kašika seckanog svežeg peršuna
1 1/2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
Prstohvat soli i bibera
1/2 šolje fino izmrvljenog feta sira
1/2 šolje pripremljenog caciki sosa
kriške limuna (opciono)
Recept za giros tortilje sa caciki sosom:
Zagrejte tortilje za giros. Zagrejte polovinu ulja u velikom tiganju postavljenom na srednjoj vatri. Pecite piletinu, beli luk i origano oko 1 minut ili dok ne zamiriše. Dodajte bujon, dovedite do ključanja i smanjite toplotu na srednje nisku.
Kuvajte, povremeno mešajući, oko 3 minuta ili dok ne ispari tečnost i dok se piletina ne zagreje. U međuvremenu pomešajte paradajz, krastavac, crni luk, preostalo maslinovo ulje, peršun, sirće, so i biber. Dodajte piletinu u sredinu svake tortilje, ostavljajući mali rub na oba kraja tortilje prazan.
Prelijte mešavinom paradajza, fetom i caciki sosom. Preklopite dno tortilje preko fila, a zatim preklopite sa strane i čvrsto urolajte. Poslužite sa kriškama limuna. Dodajte crne masline bez koštica, po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)