Pastirska pita sa mesom, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

ukus koji svi pamte

SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE SPREMA PASTIRSKA PITA SA MESOM: Najbolje zimsko jelo - trik sa 1 sastojkom

Srpski kuvar otkrio da manastirsku pitu sa mesom ne sprema bez maslaca, a to je najbolje zimsko jelo

Objavljeno: 25.12.2023. 19:40h

Domaćicama je najteže da se odluče šta će svojim ukućanima spremiti za doručak ili večeru.

Kada je u pitanju ručak to i nije toliki problem, jer u zimskim danima najmiliji obožavaju kada im se spremi kuvani kiseli kupus, a još ako je starinski to je pun pogodak.

Sada je jedan srpski kuvar otkrio kako se sprema pastirska pita sa mesom koju ni dete, a ni odrasla osoba neće moći da odbiju.

Sa slašću se pojede svako parče, a kida koliko je ukusna i dobra.

Sastojci za pastirsku pitu sa mesomfoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Ovo su sastojci po njegovom receptu:

so

500 gr junećeg mlevenog mesa

malo mleka

2 šargarepe

malo maslaca

Dinstanje l,uka i šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

2 glavice crnog luka

5, 6 krompira

1 čen belog luka

biber

Mleveno meso, crni luk i šargarepafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

3,4 kašike pasiranog paradajza

Njegova priprema je tu:

Skuvajte krompir pa napravite pire od njega.

Krompir preko mesafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Dok se pire krompir kuva, prodinstajte luk i šargarepu, pa dodajte meso i beli luk, a zatim i pasirani paradajz.

Zatim u vatrostalnu činiju na podmašćeno dno stavite malo ulja, pa preko stavite polovinu smese od krompira, pa sloj mesa i preostali sloj krompira i sve to zapecite u rerni.

Pastirska pita sa mesom na tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Poslužite toplo.

Bonus video:

(Espreso/Stil/V.M./Prenela:N.J.)