ukus koji svi pamte
SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE SPREMA PASTIRSKA PITA SA MESOM: Najbolje zimsko jelo - trik sa 1 sastojkom
Srpski kuvar otkrio da manastirsku pitu sa mesom ne sprema bez maslaca, a to je najbolje zimsko jelo
Domaćicama je najteže da se odluče šta će svojim ukućanima spremiti za doručak ili večeru.
Kada je u pitanju ručak to i nije toliki problem, jer u zimskim danima najmiliji obožavaju kada im se spremi kuvani kiseli kupus, a još ako je starinski to je pun pogodak.
Sada je jedan srpski kuvar otkrio kako se sprema pastirska pita sa mesom koju ni dete, a ni odrasla osoba neće moći da odbiju.
Sa slašću se pojede svako parče, a kida koliko je ukusna i dobra.
Ovo su sastojci po njegovom receptu:
so
500 gr junećeg mlevenog mesa
malo mleka
2 šargarepe
malo maslaca
2 glavice crnog luka
5, 6 krompira
1 čen belog luka
biber
3,4 kašike pasiranog paradajza
Njegova priprema je tu:
Skuvajte krompir pa napravite pire od njega.
Dok se pire krompir kuva, prodinstajte luk i šargarepu, pa dodajte meso i beli luk, a zatim i pasirani paradajz.
Zatim u vatrostalnu činiju na podmašćeno dno stavite malo ulja, pa preko stavite polovinu smese od krompira, pa sloj mesa i preostali sloj krompira i sve to zapecite u rerni.
Poslužite toplo.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela:N.J.)