preukusno!
JAPANSKA TEHNIKA PRIPREME ZBOG KOJE HLEB OSTAJE SVEŽ DANIMA: Srbi tvrde da ne postoji MEKANIJI I UKUSNIJI
Tajna japanske pripreme hrane
Hleb je sastavni deo ishrane većine ljudi. On je gotovo obavezan u svakoj kuhinji. A svi znaju da nema ničeg lepšeg od pravog domaćeg hleba.
Zato smo stalno u potrazi za najboljim receptima, a ovoga puta imamo jedan baš sjajan.
Naime, na TikTok profilu gastro brat, naišli smo na recept za najmekši hleb ikada.
-Vreme je da vam otkrijem tajnu japansku tehniku (#TangZhong) – uz pomoć koje ćete imati mekan i ukusan hleb koji ostaje svež čak do 3 dana, piše u opisu recepta.
POTREBNI SASTOJCI:
TangZhong smesa:
– Voda – 200 ml
– Brašno – 40 g
Kvasac smesa:
– Mleko – 120 ml (toplo)
– Puter – 60 g (otopljeni)
– Šećer – 50 g
– Kvasac – 20 g (svež)
Suvi sastojci:
– Brašno – 325 g
– So – 1 kašičica
Za premaz pre odlaska u rernu vam treba jedno umućeno jaje, a odmah po izlasku hleba iz rerne – premažite ga otopljenim puterom (50 g)
Uživajte u ovom neviđeno mekanom hlebu!
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenela I.O)