recept
MINI-KIŠ MAFINI KOJE MORATE IMATI NA PRAZNIČNOJ TRPEZI ZA NOVU GODINU: Ukusni zalogaji koji će PRVI OTIĆI sa stola
Lagano pospite seckanim peršunom kako bi izgledali još lepše
Mini-kiš mafini sa šunkom i čedar sirom su sočni i biće odlični kao predjelo, a mogu se jesti i sami, baš kao i slane korpe punjene brokolijem makaronama. Vrlo jednostavno se pripremaju, a uz šunku i sir kao ključne sastojke nećete mnogo razmišljati o pripremi koja traje samo 16 minuta. Zasucite rukave I za kratko vreme napravite ukusne zalogaje u kojima će da uživa cela porodica.
Sastojci:
250 g sirovog testa za pečenje
1/2 šolje izrendanog čedar sira
2/3 šolje seckane šunke
1 kašika seckanog peršuna, i za serviranje, po želji
3 jaja
2 kašike mleka
prstohvat soli
prstohvat bibera
Recept za mini-kiš mafine sa šunkom i čedar sirom:
Zagrejte rernu na 200 C. Pripremite 8 čašica za mafine. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i isecite ga na osam krugova. Pobrašnjenom oklagijom razvaljajte svaki krug i ubacite krugove testa u podmazane čaše za mafine. U svaku šolju za mafine obloženu testom stavite oko 1 1/2 kašičicu iseckanog sira i oko 1 kašiku seckane šunke.
Lagano pospite seckanim peršunom. U činiji za mešanje umutite jaja sa mlekom dok se dobro ne sjedine. Dodajte malo soli i bibera i dobro promešajte. Potom stavite oko 1 1/2 kašiku mešavine jaja u svaku šolju. Na vrh stavite još 1 1/2 do 2 kašičice čedar sira. Mešavina jaja će se povećati u veličini, pa nemojte prepuniti šolje.
Mafin-kiš pecite oko 14 do 16 minuta, ili dok se fil ne stegne, a kora porumeni. Izvadite tepsiju na rešetku i ostavite da se mafini ohlade oko 5 minuta. Pažljivo ih izvadite u tanjire i poslužite vruće. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)