ukusi detinjstva
STARINSKI RECEPT ZA SOČAN PODVARAK SA SUVIM REBRIMA: Jelo koje su u STAROJ JUGI svi tamanili, savršen ZIMSKI RUČAK
Naše tradicionalno jelo često se nalazi na stolu tokom zimskih meseci, ukusno je, izdašno i jednostavno za pripremu
Podvarak je odličan izbor za porodični ručak. Lako se pravi, peče se u rerni, a jelo je izdašno i veoma ukusno. Lepo će vas zasititi, a ostaće vam ručak i za sutra.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
300 g suvih rebara
200 g slanine
1 crni luk
3 lista lovora
2 kašike svinjske masti
So, mleveni biber
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte po meso, rebra i ostatak masti.
Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
Bonus video:
(Espreso/MagazinNovosti/Prenosi A.M.)