sočna poslastica
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA, BAKA JELA DELI RECEPT: Sprema se u PAR KORAKA, jednostavno i UKUSNO
Rernu uključite na 200 stepeni C
Prvi put pravim zajedno sa vama. Što ovo ranije nisam znala, ukusna kao iz poslastičarnice. Baka jela deli recept za pitu sa jabukama.
Potrebno je:
3 veća jaja
100 ml mleka
100 ml maslinovog ulja
2 šolje od 200 gr brašna ne pune
1 prašak za pecivo
rendana korica limuna ili narandze
100 -150 gr šećera
3 kašike džema od kajsije ili bilo koji.
Nadev:
1 kkg rendanih jabuka
1 kesica cimeta
šećer za jabuke
100 gr prezli
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni C. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašnio sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, mleko, pa izjednačiti. Podmazato pleh i posuti brašnom.
Istresti pola testa izravnati i peći na 180 stepeni C 10 minuta. Jabuke izrendati dodati cimet i šećer po želji.
Ubaciti prezle o malo ulja i sve izmešati.
Na polu pečen biskvit premazati 3 kašike džema i istresti ostatak jabuka i izjednačiti. Istresti drugi deo testa i poravnati,
Vratiti u rernu i peći još 50 minuta na 180 stepeni, Na ohladjen kolač staviti prah šećer i seći u kocke. Treba oštar nož jer je kolač jako mekan, Prelep je kao duša.
Bonus video:
(Espreso)