Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
recept
SVE SE HVALE DA ZNAJU DA NAPRAVE POPARU, A NE ZNATE KOJI HLEB U NJU IDE: Ovo je RECEPT za domaćinski doručak
Evo kako da napravite zapečenu poparu za ukusan doručak
Objavljeno: 24.12.2023. 19:03h
> 19:10h
Marija Marković
Ovaj doručak morate znati da napravite
Sastojci:
- 12 parčića hleba
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 čena belog luka
- 10 čeri paradajza
- 250gr parizera
- 250gr sira
- 250gr kačkavalja
- 6 jaja
- 300ml mleka
- 4 kašike kisele pavlake
- Ulje, so, biber
Priprema:
Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.
U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.
U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi M.M.)