Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

SRPSKE ROLNICE BUHTLICE ĆE VAM BITI MEKE KAO PENA SAMO AKO IH OVAKO RAZVUČETE: Ovu CAKU ne znaju mnoge DOMAĆICE

Ovako iskusne domaćice prave rolnice buhtlice

Objavljeno: 23.12.2023. 08:41h

Ovaj slatkiš svaka domaćica mora da zna da napravi

Potrebno je

  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 30 gr kvasca
  • 1 jaje
  • malo šecera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 650-700 gr brašna
  • malo soli
  • korica limuna
  • džem od kajsija ili bilo koji

Priprema:

Ugrejati 100 ml mleka izmrviti kvasac dodati malo šećera i promešati. Kad zapeni dodati 1 jaje izmutiti pa dodati jogurt, ulje koricu limuna, brašno, prašak za pecivo so i zamesiti srednje meko testo.

foto: Jelajelena Petrovic

Ostaviti da raste 30 minuta. Istresti na sto, oklagijom razviti pola cm i premazati tanko margarinom ili maslacom.

foto: Jelajelena Petrovic

Iseci na trake na kraj trake dodati džem pa saviti rolnicu i iseći i pritisnuti da džem ne iscuri a formirajući rolnicu , Redjati u podmazan pleh Odmoriti i premazati žumancetom i peći na 220 stepeni C 30 minuta.

foto: Jelajelena Petrovic

Pokriti krpom da malo odmore i posuti prah šecerom.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Prenosi M.M.)