Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic
recept
SRPSKE ROLNICE BUHTLICE ĆE VAM BITI MEKE KAO PENA SAMO AKO IH OVAKO RAZVUČETE: Ovu CAKU ne znaju mnoge DOMAĆICE
Ovako iskusne domaćice prave rolnice buhtlice
Objavljeno: 23.12.2023. 08:41h
Marija Marković
Ovaj slatkiš svaka domaćica mora da zna da napravi
Potrebno je
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 30 gr kvasca
- 1 jaje
- malo šecera
- 1/2 praška za pecivo
- 650-700 gr brašna
- malo soli
- korica limuna
- džem od kajsija ili bilo koji
Priprema:
Ugrejati 100 ml mleka izmrviti kvasac dodati malo šećera i promešati. Kad zapeni dodati 1 jaje izmutiti pa dodati jogurt, ulje koricu limuna, brašno, prašak za pecivo so i zamesiti srednje meko testo.
Ostaviti da raste 30 minuta. Istresti na sto, oklagijom razviti pola cm i premazati tanko margarinom ili maslacom.
Iseci na trake na kraj trake dodati džem pa saviti rolnicu i iseći i pritisnuti da džem ne iscuri a formirajući rolnicu , Redjati u podmazan pleh Odmoriti i premazati žumancetom i peći na 220 stepeni C 30 minuta.
Pokriti krpom da malo odmore i posuti prah šecerom.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)