recept
NAPRAVITE SOČNU SVINJETINU U KREMASTOM SOSU: Meso će biti SOČNO i MEKANO samo ako ga spremite na OVAJ NAČIN
Svinjetina u kremastom sosu sa senfom dopašće se svim generacijama. Krčka se zajedno sa sočivom, a ukus je fenomenalan!
Od svinjetine može tako mnogo ukusnih jela da se pripremi! Obrok salata sa svinjetinom, susamom i kupusom odlično je rešenje kada nemate puno vremena za pripremu obroka.
Za danas predlažemo recept za kremastu svinjetinu sa sočivom. Meso se krčka u sosu sa bujonom, senfom, lukom, a dodaje se i malo alkoholnog pića - brendija. Ovaj korak možete da izostavite.
Sastojci:
1 kašika ulja
750 g svinjskog filea
1 glavica crnog luka
20 g putera
60 ml brendija
250 ml pavlake za kuvanje
125 ml pilećeg bujona
2 kašike dižon senfa
425 g opranog sočiva
so po ukusu
svež vlašac (opciono)
Recept za svinjetinu u kremastom sosu sa senfom:
Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri, pa ubacite posoljenu svinjetinu isečenu na kockice oko 3cm. Dinstajte oko 6 minuta dok svinjetina ne promeni boju. Prebacite je na tanjir, a u tiganj ubacite iseckan luk i puter. Dinstajte oko 5 minuta, mešajući sastojke.
Dodajte brendi, pa dinstajte oko 1 minut ili dok alkohol ne ispari. Sipajte pavlaku za kuvanje, pileći bujon i senf. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa ostavite da smesa proključa. Smanjite toplotu, pa kuvajte još 2 minuta. Ubacite sočivo, promešajte i ostavite da se krčka oko 4 minuta ili dok se sos ne zgusne.
Vratite svinjetinu u tiganj, promešajte, pa ostavite da se krčka oko 2 minuta. Pospite seckanim vlašcem, pa služite. Predlažemo da isprobate rolnice od svinjetine sa mirođijom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)