paŽnja
OVAJ ZAČIN U PASULJU PREBRANCU UKLANJA GASOVE I NADUTOST: Ako ga stavite, izbeći ćete svu NEPRIJATNOST I SRAMOĆENJE
Ovo začinsko bilje treba dodati pred kraj kuvanja pasulja. Savetuje se dodavanje kašičice sušene nane ili par listića.
Pasulj prebranac omiljen je obrok tokom posta, praznika ali i na slavskim trpezama.
Odlično ide uz ribu, hranljiv je, lako se sprema, a njegov ukus je nezaboravan.
Nekad omiljeno slavsko jelo poput sarme danas više ne viđamo na trpezama
Bilo da je čorbast pasulj ili prebranac, njegova jedina mana je što stvara gasove koji mogu da izazovu dosta neprijatnosti. Baš zato što ometa varenje mnogi će, iako ga vole, izbegavati da ga jedu, ali, srećom postoji kulinarski trik koji može da učini pasulj lakše varljivim.
Mnogi kuvari zato prilikom kuvanja pasulja u isti stavljaju nanu.
Nana je poznat saveznik dobrog varenja, a efikasno uklanja gasove i nadutost.
Ovo začinsko bilje treba dodati pred kraj kuvanja pasulja. Savetuje se dodavanje kašičice sušene nane ili par listića.
Ovde pročitajte recept za prebranac.
(Espreso/N1 Beograd/Prenela P.V.)