uuh, kakvA je!
ELEGANTNA ŠPANSKA PITA JE NEZAOBILAZNA NA NOVOGODIŠNJOJ TRPEZI: Ništa sočnije niste probali - oduševite UKUĆANE
Nova godina se bliži, a ako ostajete u toplini svog doma napravite super atmosferu i počastite se bolje nego u restoranu
Za svoje ukućane pripremite hranu koju najviše vole, a mi vam donosimo recept za super ukusnu i galantnu špansku pitu, sa kojom se možete igrati dok je pravite. Šta god još dodali nećete promašiti"!
Španska pita sa pečenim paprikama i kiselim krastavcima
Svima omiljena španska pita je odlična za doručak uz jogurt, a može i za večeru ili kao meze za goste.
Sastojci:
4 jaja krupnija ili 5 manjih
10 kašika belog brašna
2 kašike kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
2 pečene kisele paprike
3 kisela krastavčića
1 veća šargarepa barena
50 ml ulja
200 ml jogurta
200 g sira feta
mala vezica peršunovog lista
Priprema:
Umutite jaja, dodajte prosejana oba brašna sa praškom za pecivo. Posolite, pa dodajte seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje, jogurt i seckan peršun. Sve malo izjednačite, pa na kraju dodajte sir na kockice.
Obavezno napravite i novogodišnje medenjake po ovom receptu.Laganim pokretima izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 200°C oko 50-60 min.
Bonus video
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)