Foto: Antonio Ahel/ATAImages

domaćica

KLADIMO SE DA VI NE PRAVITE SLAVSKI KOLAČ KAO ŠTO TO RADI JELENA TOMAŠEVIĆ: Recept koji ODUŠEVLJAVA, NEVEROVATNO

Slavski kolač Jelene Tomašević koji je oduševio mnoge i o kome se i dan-danas priča

Objavljeno: 20.12.2023. 08:26h

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva tri dana obeležavaju Svetog Nikolu, jednu od najvećih slava za koju važi ono čuveno: „Pola Srbije ide, pola Srbije sprema trpezu za Svetog Nikolu".

Kod pevačice Jelene Tomašević se dolazi.

Ceca Ražnatović, Viki Miljković, Zorica Brunclik, Snežana Borjan, Darija Kisić samo su neke od javnih ličnosti koje svake godine obeležavaju ovaj sveti dan, a ponekad nas i počaste fotografijom iz toplog doma, gde se slavi Nikoljdan.

Među njima su i glumac Ivan Bosiljčić i njegova supruga, koji takođe slave Svetog Nikolu, a pre dve godine za vreme korone imali smo priliku i da vidimo slavski kolač Jelene Tomašević koji je oduševio mnoge i o kome se i dan-danas priča.

Slavski kolač Jelene Tomašević je oduševio mnogefoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Naime, Jelena je objavila sliku kolača koji je ukrašen dvema pletenicama od testa, a iznad fotografije čestitala je svima slavu i kratko napisala: „Mojih ruku delo".

Ukoliko ste u dilemi kako ove godine ukrasiti slavski kolač za Nikoljdan, eto vam ideje od pop pevačice, a mi vam nudimo najlepši recept za pravljenje slavskog kolača.

Recept za slavski kolač

Potrebno je:

1 kg brašna T- 400 glatko

450 ml vode + 30 ml

50 ml ulja

30 do 40 g kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Priprema: Umesite glatko testo i ostavite da naraste oko sat vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta. Zatim smanjite na 180 stepeni Celzijusa pa i na 170 Celzijusa i pecite još 35 minuta.

Obavezno nakon 10 minuta pečenja pokrijte pokvašenim papirom za pečenje.

FOTO: Printscreen/Instagram/jelenatomasevic_official
FOTO: Printscreen/Instagram/jelenatomasevic_official
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages

Nakon pečenja vreo slavski kolač premažite uljem. Recept preuzet sa youtube kanala Kuhinja Valentina Mešković.

Bonus video:

(Espreso/Hello/Jelena Mladenović/ preuzela: M.S.)