preukusno!
NE BACAJTE HLEB OD JUČE: Nije POPARA jedino što sa njim možete, ovo ITALIJANSKO JELO će vas oduvati koliko je DOBRO
Ovo jelo možete napraviti od bajatog hleba, a niste ni svesni koliko je ukusno
Stari hleb nikada ne biste trebali bacati, jer se može iskoristiti na više načina. Jedan od tih načina je i strata ili italijanski složenac od hleba i viršli je jelo koje možete da prilagodite svom ukusu. U ovom receptu vam predlažemo da napravite sa pečenim paprikama, ali možete da dodate i spanać.
Kada nemate puno stvari u frižideru možete da poslužite ovaj složenac tako što ćete iskombinovati ono što imate. Jeftine namirnice i brza priprema su dodatna prednost ovog recepta.
Sastojci
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 150 g sira
- 2 viršle
- malo mladog luka
- 2 pečene paprike
- 1 kašičica senfa
- 350 g hleba
Priprema
Ispecite viršle, pa ih isecite. Pomešajte jaja, mleko, sir, so, senf i beli luk u prahu. Umutite, pa dodajte rednani sir, viršle, seckani mladi luk i pečenu papriku.
Hleb isecite na kockice, pa stavite u nauljenu tepsiju. Prelijte smesom od jaja, rasporedite i ostavite sat vremena.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)