Prženje ribe, Foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

kakav trik!

SRPSKE DOMAĆICE OTKRILE CAKU KAKO DA ULJE NE PRSKA DOK PRŽITE RIBU: Pre prženja u TIGANJ stave ovu genijalnu stvar

Čišćenje ulja koje isprskalo šporet i sve oko njega posle prženja ribe nije lak posao

Objavljeno: 18.12.2023. 17:30h

Na sreću, postoje sjajni trikovi koji će pomoći da se to ne desi ili bar da ulje prska u mnogo manjoj meri.

Umesto da, kao i obično, stavite tiganj na šporet da se zagreje, pa tek u vruć dodate ulje, a onda u vrelo ulje ribu ili nešto drugo što želite da ispržite, pre nego što spustite hranu u tako zagrejan tiganj, malo posolite ulje, piše „allrecipes“. U vrelo ulje dodajte samo prstohvat soli sačekajte da se rasprši, odnosno stvori mehuriće. Nemojte dodavati previše, jer ćete pokvariti ukus hrane.

Pržena ribafoto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

Kako bi ulje manje prskalo, potpuno osušite povrće ili meso koje ćete pržiti tako što ćete ga obrisati papirnim ubrusom. Sadržaj vode u hrani koja se meša s vrelim uljem glavni je krivac za prskanje.

Pohovanje hrane takođe sprečava prskanje, jer brašno i prezle upiju višak tečnosti iz hrane pre nego što se spusti u vrelo ulje.

BONUS VIDEO

(Espreso/najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.)