Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/DOORS OF HEALTH

MORATE ZNATI

MARTIN OTKRIO DA LI GREŠITE KADA KESICU ČAJA STAVITE U PROKUVALU VODU: Mnogi SRBI mise da dobro znaju kako se KUVA

Evo kako se pravilno kuva čaj

Objavljeno: 18.12.2023. 10:01h

Profesionalni kuvar Martin Isark otkriva da korišćenje proključale vode za pripremu čaja nije preporučljivo, suprotno rasprostranjenom mišljenju. Prema njegovim rečima, vreme je da zaboravimo taj mit, jer jako vruća voda uništava ukus čaja, ostavljajući ga s suvim ukusom, najčešće zbog prisustva tanina.

foto: Printscreen/Youtube/DOORS OF HEALTH

Isark objašnjava da bi voda trebalo da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni Celzijusa kako bi svi ukusi čaja došli do izražaja. Sledeći put kad pripremate čaj, isprobajte ovaj savet i uživajte u bogatom i aromatičnom napitku koji će doprineti vašem ukusu i zdravlju.

Bonus video:

(Espreso/24Sedam/K.B./Prenosi M.M.)