Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

BUREK SA RAZVUČENIM KORAMA ZNAJU DA PRAVE SAMO VRSNE DOMAĆICE: Retko koja zna ovako TANKE I HRSKAVE kore da umesi

Burek sa razvučenim korama znaju da prave samo prave domaćice

Objavljeno: 18.12.2023. 08:27h

Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!

Potrebno je:

  • 300 ml. tople vode
  • 600 gr brašna
  • malo soli
  • 100 gr maslaca
  • 50 ml ulja
  • 200 gr sira

Priprema:

Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.

foto: Jelajelena Petrovic

Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.

Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.

foto: Jelajelena Petrovic

Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.

foto: Jelajelena Petrovic

Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.

Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/M.M)