Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

genijalno

NAJBOLJA CAKA DA SE MIRIS PRŽENE RIBE NE ŠIRI PO KUĆI: Biće vam žao što ovo niste znali ranije - provereno radi

Nakon pripreme ribe, posebno ako se prži veća količina, u kući može ostati neprijatan miris

Objavljeno: 17.12.2023. 17:34h

Međutim, postoje provereni trikovi koji će vam pomoći da očuvate svežinu mirisa u kući i nakon spremanja ribe.

Pre pripreme, potopite ribu u rastvor vode i soka od ¼ limuna, što će sprečiti stvaranje jakog mirisa tokom prženja. Alternativno, možete ribu potopiti u mleko, jer ima isti efekat.

Prženje ribefoto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

Dodatno, u malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta, ostavljajući je na tihoj vatri tokom celog procesa pripreme ribe. Ovo će pomoći da se neutrališe miris ribe.

Ako se odlučite za pečenje ribe u rerni, ubacite komad jabuke u pleh zajedno s ribom, što će pomoći da upije neprijatan miris.

Nakon prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom kako biste dodatno eliminisali miris ribe.

BONUS VIDEO

(Espreso/24sedam/K.B./Prenela T.M.)