Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

recept

DA BI VAM RIBA ZA SVETOG NIKOLU BILA MEKANA UNUTRA MORATE DA URADITE OVO: Caka je da svako parče UMOČITE U OVO

Napravite najukusniju prženu ribu za slavu Sveti Nikola, a potrebno je samo da uvaljajte u brašno i da umočite u vodu

Objavljeno: 16.12.2023. 09:23h > 09:29h

Počela je sezona slava, a jedna od najvećih je i Sveti Nikola koja pada u toku Božićnog posta, pa mora da bude posna. Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.

Ipak, ako ste ljubitelj jednostavnijih jela, predlažemo vam da napravite prženenu ribu, ali po ovom fantastičnom receptu. Riba se kao i uvek uvalja u brašno, a onda je umočite i u vodu, pa kratko pržite. Dobićete hrksavu koricu i mekanu unutrašnjost. Uživajte!

foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

Sastojci:

fileti ribe po želji

150 g kukuruznog brašna

150 g brašna

Recept za prženu ribu za slavu Sveti Nikola 2023. godine:

Filete ribe po želji dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa dodajte začine po želji. Možete da dodate i začine po želji, pa promešajte. Uvaljajte ribu u brašno, a zatim i u hladnu vodu. Dobro ocedite i pržite u zagrejanom ulju. Riba poslužite za slavu Sveti Nikola.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)