recept
DA BI VAM RIBA ZA SVETOG NIKOLU BILA MEKANA UNUTRA MORATE DA URADITE OVO: Caka je da svako parče UMOČITE U OVO
Napravite najukusniju prženu ribu za slavu Sveti Nikola, a potrebno je samo da uvaljajte u brašno i da umočite u vodu
Počela je sezona slava, a jedna od najvećih je i Sveti Nikola koja pada u toku Božićnog posta, pa mora da bude posna. Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.
Ipak, ako ste ljubitelj jednostavnijih jela, predlažemo vam da napravite prženenu ribu, ali po ovom fantastičnom receptu. Riba se kao i uvek uvalja u brašno, a onda je umočite i u vodu, pa kratko pržite. Dobićete hrksavu koricu i mekanu unutrašnjost. Uživajte!
Sastojci:
fileti ribe po želji
150 g kukuruznog brašna
150 g brašna
Recept za prženu ribu za slavu Sveti Nikola 2023. godine:
Filete ribe po želji dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa dodajte začine po želji. Možete da dodate i začine po želji, pa promešajte. Uvaljajte ribu u brašno, a zatim i u hladnu vodu. Dobro ocedite i pržite u zagrejanom ulju. Riba poslužite za slavu Sveti Nikola.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)